Program 1 : One Day Trip To UM


Tarikh : 17 April 2016
Tempat : Tasik Varsity dan Dataran Siswa
Masa : 9 pagi hingga 5.30 petang


ONE DAY TRIP TO UM
Yeay! Akhirnya hari yang ditunggu berlangsung dengan lancar.
Pada ahad lepas (17/4/16) pihak Woman Aid Organization (WAO) memberi kebenaran kepada kanak-kanak daripada pusat jagaan tersebut untuk bersama-sama meluangkan masa bersama kami bagi menyempurnakan program One Day Trip to UM ini.
Program ini berlangsung bermula pukul 9 pagi sehingga 4 petang bertempat di Tasik Varsiti & Dataran Siswa FSSS Universiti Malaya. Seramai 15 orang daripada mereka dapat bersama kami pada hari tersebut.
Antara aktiviti menarik yang diadakan sepanjang program ini ialah ice breaking, zumba, explorace, beberapa permainan, mewarna dan giant bubble.
Alhamdulillah sambutan yang sangat istimewa daripada mereka, semuanya enjoy !

Gambar 1 : Aktiviti "Ice Breaking"
aktiviti ini berjalan dengan lancar. kanak-kanak dari w a o memperkenalkan diri mereka kepada kami semua. kamu juga turut memperkenalkan diri kami. Hal ini bagi bagi mengeratkan hubungan kami dengan mereka.Aktiviti kedua : Kelas menari + berzumba
sebelum zumba ini dimulakan . kami telah mengajar kanak-kanak w a o step2 untuk berzumba. Syukur ! mereka sangat suka menari ! yeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaa xD


Makan tengah hari


Aktiviti seterusnya ialah Explorace.
Selain daripada berzumba, kami juga ingin menguji minda mereka. ternyata kanak-kanak ini sangat pintar. nanti dah besar jom masuk UM ye adik2. Akiviti seterusnya ialah permainan lego.
kami ingin melihat kreativiti kanak-kanak ini. maka, aktiviti ini yang kami lakukan. 
dibawah saya sertakan hasil kreativiti mereka menggunakan lego

----------------------------------------------------------------------------------


Selain itu, aktiviti mewarna juga turut dijalankan Akhir sekali, aktiviti main buih iaitu giant buble juga dijalankan. aktiviti ini juga telah membuatkan adik-adik w a o berasa sangat gembira. 

Selepas itu, makan petang. dan majlis bersurai. 

selepas ini ada aktiviti voluntering dan karnival terakhir iaitu Serumpun Kasih Bersama Seas. Stay Tuned !
 😄
😄
😄

No comments:

WELCOME TO OUR BLOG